Je leert elke dag ...

Gepubliceerd op 28 oktober 2017 21:22

door kennis van anderen ...

 

 

Ennnnnn ..... er staat weer een klein Yorkje  naast ons. Ontzettend lief hummeltje en aanhankelijk... Alleen het baasje en bazinnetje laten deze kleine niet alleen los lopen. Dusss .... niet even buurten en geen plakje worst.

 

Het zijn Nederlanders en doordat ik vanmorgen even op het camperforum aan het lezen was, kwamen wij er bij toeval achter dat zij ook op Altet stonden.  Altet?.. Altet??.... , zei ik tegen John .... Maar dan staan ze hier!

 

 Daar ik al een aantal jaren mij aan het inlezen was op dit forum en zij daar vrij actief zijn...., had ik het gevoel of ik ze dus ook gewoon kende ... Al bestond dit natúúrlijk alleen maar uit 2 namen ...  Maar toch..., vond het leuk dat hier "bekenden " (onbekenden... haha) moesten staan  ... en ging dus even struinen tussen de nieuwe  campers, die hier  ook waren gaan  staan.

 

Ennn .... ja hoor ... daar stond een Nederlander .  Even een hallo ... en gevraagd of ze misschien? ... heel misschien ... Jan en Simonne waren ...  en ze waren het!  Bingo!

 

Omdat onze Belgische buren vanmorgen net waren vertrokken hebben zij dus nu dit plaatsje ingenomen. Vandaar dat het onze nieuwe buren zijn geworden.  Een bedreven en dapper stel ...,  dat weet wat camperren betekend.  Zij camperren al jaren en sinds een paar jaar  is het ook hun vaste woon en verblijfplaats geworden. Meestal staan ze vrij ... en nu dus even hier ...  Het plan is om door te trekken  naar het zuiden om daar de oversteek te maken naar Marokko om te gaan overwinteren. 

 

Jan heeft even naar onze accu's gekeken, of dat alles goed ingesteld stond.. Dit omdat wij het gevoel hebben, dat wij iets aan power missen in het opladen via de zonnepanelen. Alles stond goed ..., maar hij heeft ons toch de raad gegeven om e.e.a. na te vragen bij de dealer. 

 

Zal hier verder niet te technisch worden..., want begrijp het zelf ook maar half ..., maar onze stroom wordt misschien soms even niet naar de accu's gegenereerd, omdat wij de nieuwste soort motor hebben  (Euro 6) . Dus bij thuiskomst even met onze dealer in overleg gaan ... In ieder geval heeft Jan mij weer wat wijzer gemaakt... Bedankt Jan!

 

Verder werd het vanmiddag wat frisser omdat de zon af en toe achter een wolk ging zitten. Er werd regen voorspeld en dat hebben wj inmiddels ook een beetje  gehad. Daarom gaf Simonne ons ook de tip om de App van El Tiempo te downloaden, omdat hier de actuele weerberichten per uur op worden aangegeven.  Komt er regen? ... en je bent in Spanje ..., dan zorgen dat je wat hoger met de camper gaat staan. De afwatering is hier niet op orde en voordat je het weet sta je dan vanuit de camper tot je enkels in het water. ... of erger ... 

 

In feite wisten wij dit wel ..., maar toch in-  en met ons campergebeuren hier totaal geen rekenschap mee gehouden. Een goede tip dus ...  Bedankt Simonne ... je hebt ons misschien voor nu-  of voor in de toekomst behoedt voor 'nattigheid' ...

 

Een leerzame dag dus ...

 

 

 

 

 

 

Je bent nooit te oud om te leren ..., 

 en met de kennis van anderen ... gaat het wel sneller ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


«   »