Pleisters

Gepubliceerd op 17 oktober 2017 20:42

en Betadine (Jodium)

 

De wind was vannacht gaan liggen en daarom was het vandaag weer zo'n dag dat we de zee in konden gaan. Maar mijn dikke teen ..., weerhield mij daarvan. Omdat de apotheek vandaag in onze planning stond om wat zaken voor John op te halen, dacht ik dus...., dan ook goede pleisters voor mijn teen! 

 

John had zich al weer in zijn zwembroek gehezen en ik was intussen druk doende om de fiets uit de garage te halen. Op de tablet hadden wij namelijk gezien dat er meerdere apotheken in Alicante waren en 2 in  El Altet. 

 

Nu is het zo,  dat wanneer je in Spanje buiten de bebouwde kom fietst, dat je dan verplicht een helm moet dragen ... ennnnnn ... die hebben wij niet!  Naar Alicante op de fiets zou ik dan een behoorlijk stuk een risico nemen om 'Oom agent tegen te komen. Naar El Altet ..., zou dit maar een klein stukje zijn, dus de keuze was daarom niet zo moeilijk.

 

John achterlatend in het zonnetje ..., ging deze dame dus op pad.  Echt fijn om ze even rond te touren .. en ben gelijk van de hoofdweg afgegaan om  El Altet op een andere manier binnen te komen dan met de camper. Wist niet precies hoe de weg zou  lopen, maar al fietsend zou ik vast wel borden tegenkomen. En anders had ik ook mijn tablet, waar ik eventueel de route op kon gaan zoeken.

 

Zonder problemen bereikte ik het plaatsje en herkende gelijk een rotonde waar wij ook met de camper hadden gereden. Zat dus helemaal goed!  De apotheek was al snel gevonden en na wat heen en weer getelefoneer werd de fiat gegeven dat de benodigdheden voor John besteld konden worden. Gelukkig ... Morgen na 17.00 uur zou het aanwezig moeten zijn ...  Gracias!  ... dan kom ik morgen weer ... op de fiets!

 

Maar eerst nu ook nog even mijn pleisters ... Ze liet mij een paar pakjes zien..., deze waren in mijn ogen te klein. Wilde graag grote pleister, waar ik ook het water mee in kon. En ... ja hoor .. deze hadden ze ook! Bij het zien daarvan .., was ik helemaal tevreden! Mooie grote pleisters ... waterbestendig - ondoordringbaar voor vuil en bacteriën en ook nog eens per stuk steriel verpakt! Dat was het dus helemaal ... Nog een flesje Betadine en deze klus was geklaard.

20171017_215248.jpg

 

Had bij het zoeken naar de Apotheek ook een winkel gezien, waar ik nog wel even rond wilde kijken. Vlug op de fiets er naar toe en winkelen maar .... 

 

Tevreden kwam ik ook daar weer uit ... Had namelijk een goede buitenmat gescoord en paar nieuwe vorken, omdat we nog maar 1 vork hebben. Waar die andere zijn gebleven...?  Zou het niet weten .... prullenbak??? is wel heel aannemelijk. 

 

Verder nog een paar leuke spelden voor in het haar, wat mooie oogschaduwpotloden en nog wat kleine zaken. Ik tevreden en bij thuiskomst ook John tevreden, want ten eerste was hij blij dat ik  weer heelhuids thuis was en ook zijn persoonlijke zaken heb kunnen bestellen.

20171017_225422.jpg

 

 

Nu nog even de zee in ... ? Dat lijkt mij een goed idee ..., maar ga jou eerst even filmen ... Goed? John was er vandaag al eerder in geweest, maar nu ik hem zo  stond te filmen ... bleef hij maar in het begin van de zee staan.

 

Doordat het gisteren zo had gewaaid en de zee daarom  vrij ruw was... , was het water nu niet meer zo helder dat je de stenen en rotsblokken zag liggen.  Vandaar dat John ook zo stond te dralen... Na een tijdje besloot hij om verstandig te zijn ....  en kwam het water weer uit. Hij had geen zin in een kapotte teen ... of erger ...

20171017_142558.jpg

Zal ik wel ... of zal ik niet ...

 

 

En ik? ... Heb mijn teen even goed verzorgd. Een mooie pleister erom heen ... en heb het water ook het water gelaten.  Lui onderuit hangen met een puzzelboekje is ook een mooie bezigheid ... Ja toch?

 

  

 

 

 

 

 Een verstandig mens jaagt niet het genot na, maar poogt de smart te ontlopen

(Confucius  - Chinees filosoof)

 

 

 

 


«   »