Gisteren en vandaag

Gepubliceerd op 4 oktober 2017 20:54

Geen internet ...

 

3 oktober 2017

Daar wij geen internet hadden kon ik voor 3 oktober niets op onze BLOG schrijven. 

Daarom bij deze en dan in het kort. We hebben 30 dagen in L'Ampolla gestaan en ontzettend genoten op deze camperplaats. Dicht bij zee..., alle voorzieningen aanwezig en ook nog hele leuke mensen ontmoet.  En dan is er toch echt het besluit om verder te trekken.

 

Vandaag al vast naar de receptie om af te rekenen, zodat wij morgen zo kunnen vertrekken. Intussen nog wat Foto's gemaakt van Foto's die bij de receptie hingen.  • een luchtfoto strand  • luchtfoto van de camping • Foto's van hoe L'Ampolla er vroeger uitzag • en een kaart

 

20171003_130722.jpg

20171004_222641.jpg

20171003_130701.jpg

20171003_130706.jpg

20171003_130746.jpg

 

Volgens onderstaande foto, zal de camping  in 2018 zijn verbouwd. En ziet er dan zo uit ..., met zwembad etc etc ...

20171003_154923.jpg

 

Verder rest mij over deze dag nog te vermelden, dat er vele gestrande gasten op de camping waren beland, omdat ze niet verder konden rijden i.v.m een algehele staking van de Catalanen. Vele wegen waren geblokkeerd en daarom zochten velen een plaats op de camping.

 

Ook de winkels, restaurants waren gesloten en zo waren er ook mensen die voor nood een dag langer op de camping bleven staan. Zo ook onze Franse mensen, waar John altijd een babbeltje mee maakt. John had van hun vernomen dat ze uit eten zouden gaan, omdat ze niets meer hadden.  Bij navraag of ze lekker hadden gegeten, werd er verteld dat ze niets hadden gehad,  omdat alles was gesloten.

 

Op het moment, dat wij zouden gaan eten .... keken we elkaar aan.... Zullen we? ... Ja..., dat doen we! En even later liep ik met 2 bordjes over de camping op weg naar de Fransen. Ze wisten niet wat ze zagen... en namen het dankbaar aan.

 

Het duurde niet lang ... of ze kwam en de bordjes terugbrengen. Ennn .... ze hebben zoveel dankbetuigingen uitgesproken en brachten een handgemaakte worst mee, die met brood gegeten moest worden. Hoe lieffffffff ...

 

Natuurlijk wilden wij dit niet..., maar ze stonden erop. Het deed ons denken aan het spreekwoord " Wie goed doet...goed ontmoet"

 

20171004_224756-1.jpg

De handgemaakte worst

 

 

Zo hebben we deze dag .... met een tevreden gevoel afgesloten, maar hoe het met ons internet zat? We begrepen er niets van... Hebben de Catalanen dat ook geboycot? 

 

 

Vandaag 4 oktober 2017

 

 

Vanmorgen om 8.00 uur opgestaan, want wij wilden niet al te laat vertrekken. Broodje gegeten en alles startklaar gemaakt. 

 

Afscheid genomen van Bernard en Theresa en wij hopen dat wij deze mensen nog eens weer zullen zien. 30 dagen bij elkaar staan is niet niets. Zij waren echte campervrienden!

 

Bernard heeft ons wegrijden gefilmd en zou ons dit toesturen ... Lief! Wij hadden al gezegd ... "Iedereen heeft een film en straks is er niemand die ons filmt"  .... en nu stond Bernard daar... lief toch?

 

We hebben gereden rochting Alicante en zijn door de bergen gekomen. Geen touristische route, maar over de A7.  In Alicante hadden wij niets te zoeken , daarom voor Alicante op de Navi  Benidorm ingetoetst, omdat we eigenlijk een weg langs de zee wilden gaan rijden. Komen we dus toch in Alicante uit....

 

Zijn midden door de stad gekomen ... We negeerden de Navi en reden op gevoel richting zee .... en jullie houden het niet voor mogelijk ..., maar daar kwamen wij wel mooi uit! Deze weg zouden wij blijven volgen ...tot wij vanzelf een camping zouden zien of een tankstation met gas. Nou...., dat is dan mooi zoeken. Tankstations genoeg....ook onderweg ..., maar gas? "No way"

 

We reden van hot naar haar .... Geen internet ... dus ook niks om in te toetsen. Vragen aan mensen..., daar kwamen we ook niet verder mee, want geen woord Engels  ... Ahhh een politiebureau.  Daar naar binnen. Geen Engels..., maar we kwamen eruit. Hij wees ons de weg ... We moesten weer terug.

 

Bij het tankstation aangekomen,  geen gas ...., maar wel gasflessen. Tja...  dat is niet de bedoeling. Gelukkig sprak er iemand Engels en uit meerdere hoeken werd er bevestigd dat vóór Santa Palma... een tankstation was met gas, maar dit was weer de andere kant op. Wij dus de andere kant weer op ...

 

Op het moment dat we het tankstation zagen, was er geen mogelijkheid om daar te komen. Een doorgetrokken streep. Een aantal kilometers doorrijden en daar keren om zo de afslag te kunnen nemen naar het tankstation. Tjonge jonge jonge... je moet er wél wat voor over hebben om straks je potje weer te kunnen koken en de koelkast te laten branden ...

 

Uiteindelijk hadden we de fles vol. Het was intussen best al weer laat ... en nu nog een camping zoeken? Of zouden we het gaan proberen op de plaats waar wij na Alicante al die campers hadden zien staan? Dan moest en wij wel weer terug.... Het was dus zoeken of terugrijden.... 

 

We kozen voor het laatste.... en het is werkelijk een prachtplek. We staan pal aan zee.... op een camperplaats, die gedoogd wordt. Geen voorzieningen..., dus zelfsupporting! en dat moet kunnen met onze camper. Hebben we in Frankrijk ook al gedaan. We hebben alles.... gas, eten (onderweg bij de Lidl gekocht)  en ... alleen maar 20 liter water, die wij er vanmorgen in hadden gedaan. 

 

Dit hebben wij opgelost om 2 jerrycans water te halen bij een kraantje op het strand.  (Tip van onze nieuwe tijdelijke Ned.buren. Zo nu kunnen we zeker 1 of 2 nachten blijven  staan en dan intussen een camping uitzoeken, waar weer alle voorzieningen aanwezig zijn.

 

Morgen Vroeg opstaan.... zon op je brood en gelijk een duik in zee.... Wat een weelde!

 

20171004_191712.jpg

John in de laatste avondzon. Alicante op de achtergrond

 

20171005_220913-1.jpg

Pal aan het strand

 

Gelukkig staan wij hier met meerdere camperaars.  En het internet? Gebeld met Vodafone ... en zo kwamen wij erachter dat we zelf per abuis dit hadden uitgeschakeld.  Niks geen boycot... 

 

 

 

Alles weer onder controle ...


«   »