Fijne rustige dag

Gepubliceerd op 2 oktober 2017 23:25

Wij tweetjes... het zonnetje en strand

 

 

Wat heeft een mens nog meer nodig ...? We hebben genoten van de rust van vandaag!

 

Vanmorgen scheen de zon al rond een uur of 10.  Fijn buiten zitten... en John zo rond een uur of 12 naar het strand gebracht.  Zelf op de fiets even naar het dorp ...

 

Bij het weggaan  zag ik John al in de zee met 2 Fransen. Druk aan het praten ... en ze verstaan van elkaar de helft niet ... Hoe houdt hij het vol ... Knap hoor....  Ik heb af en toe even tijd nodig voor mezelf of alleen met John. Gewoon even je  eigen dinget je  doen.... en dann...  dan is er wel weer tijd voor een praatje.

 

In het dorp vlug naar  de Spar om daarna nog even verder te  snuffelen in het dorp... Heel ontspannen. De overbuurman had gelezen dat er morgen misschien wel een generale staking zou komen, uit protest tegen het politieoptreden, dus ook zij gingen boodschappen halen in de stad. Wij hoefden niet zoveel, daarom ben maar niet meegegaan. Even  gewoon op de fiets ... onze boodschapjes halen. Staan we in ieder geval morgen niet voor een dichte deur ...

 

Bij terugkomst een lekkere koek en grote pruimen meegenomen naar het strand. Verrassing voor John. ... De hele middag rustig samen op het strand gezeten... We hebben genoten... Het was warm en toch onvoorstelbaar rustig op het strand. Moet je in Nederland eens proberen..., wanneer de weersvoorspelling 28° graden is.  Drukte op het strand en in de file staan om er te komen...

 

En hier? Even de straat over ... een eventuele auto stopt gegarandeerd om je over te laten steken en je zit op het strand ... met een handjevol mensen ...of zeg maar liever....een bijna leeg strand.  Onvoorstelbaar!

 

Rond een uur of 6, terug naar de camper ...  Kopje koffie..., eten gemaakt en ook in alle rust de avond in gegaan.

 

John was even op de tablet en daarom heb ik nog even een avondwandelingetje  op het strand gemaakt. Op een paar vissers na..., was ik daar alleen. Zaklantaarntje bij mij ... en een rondje steentjes (Eyes of Saint Lucia) gedaan. Eigenlijk heel leuk... zo 's avonds. 

 

Alleen maakte ik gelijk een foutje... Zag een klein krabbeltje liggen.  Dacht...  die neem ik ook mee ... Zag er nog zómooi uit. Op het moment dat ik het op wilde pakken, begonnen de pootjes te bewegen en liet ik het dus heel snel weer los.... Als een gek begon het te lopen en weg was het... onder het zand.

 

Wonderlijke wereld ... Een klein beetje water van de uitloop van de golven ...en het krabbeltje is zo weg ...  Heb nog vele van die kleintjes gezien ..., maar liet ze nu mooi liggen. 

 

Van ongeregeldheden hebben wij verder niets gehoord. Maar het viel ons vandaag wel op dat er  vaak een politieauto langs het strand reed. Kan ook zijn dat dit normaal is ... en dat het ons nu pas opvalt? ... , al denken wij dit niet... en was er vandaag meer controle.

 

Morgen nog een rustige dag ... en durf het haast niet meer te schrijven ...  maarrrr ....Woensdag vertrekken we!


«   »