Heerlijk eten

Gepubliceerd op 1 oktober 2017 22:48

Uitgenodigd bij de overburen

 

Lekker eten? ..., dan moet je bij onze overburen zijn! 

 

Gistermorgen werd aan ons gevraag of wij wel een soort van goulash zuurkool lusten... Nou zuurkool. en de de stamppot, daar zijn we gek op..., dus dan vonden wij dat wat zij noemden ook vast wel lekker. Dus werden we uitgenodigd om dit vanavond dan bij hun te gaan eten.

 

Op mijn vraag of ze hier dan zuurkool kon krijgen..., dat wist ze niet ... en ik had nog een pakje zuurkool meegenomen van thuis. Altijd lekker ... ook in de zomer. Deze aan haar gegeven. 

 

Vanavond was het dan zover.... Even een loopje naar de overkant. Een lekkere fles meegenomen en de bekende ..

"quarante 43"

img_294221_Gall_500.png

Dat gaat er altijd wel in

 

Drankje, kaarsje, gezellige overburen ... en dan het eten op tafel ... Wat wil een mens nog meer ...

20171001_185439-1.jpg 

Het opeten natuurlijk!

20171001_185551.jpg

 

En dat hebben we gedaan ... Oooooo,  wat was dat lekker!!! Echt... je at je vingers er haast bij op... 

 

Ze had een soort spek-noedels gemaakt en daar bij een dus de zuurkool-goulash. Dit smaakte overheerlijk... een mengeling aan kruiden, met het zuur van de zuurkool en ook de knoflook niet te vergeten. Natuurlijk hebben wij wederom gevraagd naar het recept en zal dit dan ook zeker zelf gaan maken ... Een goed restaurant doet het haar niet na ...  

 

Als toetje ... verschillende soorten koekjes en een Spaanse zoetigheid. De koekjes waren lekker, maar eerlijk gezegd is de zoetigheid van Nederland niet te evenaren. Zo hebben wij hier ook al een soort drop gekocht... Je eet het op..., maar echt lekker? Nee!

 

Verder hebben wij vandaag  Ineke met haar hondjes en een poes uitgezwaaid ... , die ook weer richting Nederland is vertrokken. En natuurlijk het nieuws gevolgd over het referendum vandaag. Dat er veel gevonden zijn..., dat is bij iedereen wel bekend, maar hoe het er buiten de camping en in de omliggende plaatsen is gegaan..., daar hebben wij zelf niets van meegekregen.

 

Wel gelezen dat er wél op meerdere plaatsen onrust is uitgebroken  en omdat de uitslag van de stemming nog niet bekend is..., gaan wij morgen niet vertrekken.  

 

Een verstandig besluit?  We weten het niet...., maar John wil niet onnodig risico nemen... en in feite zitten we hier goed..., al zou ik toch wel wat meer van Spanje willen zien, maar we gaan nog lang niet naar huis ...

 

Morgen even verder horen en het nieuws in de gaten houden... 

en 

Zuurkool is niet alleen ... bedoeld  voor stampot! 

 

Bedankt buurtjes ...!

 

 

 


«   »