Hier zit vis

Gepubliceerd op 5 september 2017 22:29

We hebben al vissen gezien ...

 

We hebben heerlijk geslapen op onze nieuwe stek en vanmorgen opgewekt weer begonnen aan een nieuwe dag.

20170905_152805-2.jpg

Ons nieuwe thuisbasis ... 

 

Al snel hadden wij onze badkleding aan, want wij gingen naar het strand.  Buiten de camping de weg oversteken en daar ligt het strand in een baai .., met aan de ene kant van de baai het stadje L'Ampollo en aan de andere kant een vuurtoren.

 

20170905_151027-1.jpg

Links van de baai het stadje L'Ampolla 

 

20170905_135635-1.jpg

De promenade    Niet zo chic als is sommige badplaatsen, maar voor ons goed genoeg!

 

We zagen dat ze ... op de één of andere manier ... het zand schoon hadden geschoven. Zag er netjes uit! Er zijn hier niet van die hoge  golven als is Pineda de Mar en het water is niet zo schoon van kleur.  Er zit zand in en soms wat groen ... Het is hier ook niet zo diep.. Het gaat geleidelijk aan.  Maar misschien is het weerbeeld ook zachter hier.  In ieder geval was het warmer met een mooie strakke blauwe lucht.

 

Hier zagen we een klein schooltje kleine vissen zwemmen en na een plons zag John net een grotere vis wegduiken. Er moet hier genoeg vis zitten, maar we hebben er geukkig geen last van gehad. In Turkije zaten ze aan je benen en voeten te pikken, maar dat was hier niet zo ... 

 

Even bij ons vandaan zat een Spaans vrouwtje met haar man en zoontje van zo'n jaar of 6. Ze was heel vriendelijk en behulpzaam. Zo bood ze aan om een foto te bemen van ons beiden en later vroeg ze (met gebaren)  ... zwaaiend met een zak , of wij stokbrood met beleg wilden. Het zag er goed uit...., want gisteren hadden wij zo een zelfde stokbrood gekocht. En dat was heerlijk. Maar we hebben netjes geweigerd..., want wij nemen naar het strand altijd één of andere lekker koek mee. En zo ook nu ...

20170905_131014-1.jpg

Heerlijke koek/gebak met verschillende soorten vruchten in gelei 

 

We gingen vaak het water even in om dan weer neer te ploffen op onze stoeltjes. Zo kunnen we het uren volhouden, maar dan vind ik het ook leuk om even terug te gaan naar de camper. Kan ik even wat doen... Dit keer de was ... dat droog was ... van de lijn afhalen en opvouwen. En schone lakens op het bed doen. Nog even met mijn zus gebeld en wat foto's gemaakt. 

 

Intussen ook kennis gemaakt met onze nieuwe jonge buren, die inmiddels al een tentje hadden opgezet. Een jong stel, die het fijn vonden om tussen Nederlanders te staan. Kunnen ze even leuk en gezellig praten... en dat deden wij dan ook. We staan nu met 4 Nederlanders op een rij. De camping is vol! 

 

Daarna ben ik teruggegaan naar John en zijn we nog een aantal keren in het water geweest. Intussen was het over vijfen en dan is het voor mij genoeg ... John is nog een half uurtje gebleven en in die tijd had ik mij al lekker gedoucht. 

 

We zaten vanavond al aan de koffie toen de vrouw van 2 plekken verderop met een schaaltje gebarbequede worstjes aankwam. Moesten wij maar lekker opeten. We hadden al gegeten, maar dit ging er lekker in... Het zijn gezellige mensen en ze hadden ook al aangeboden  dat wanneer ik naar de Aldi wilde ik zo met hun mee kon rijden. Dat is misschien wel een keertje gemakkelijk en  ga daar zeker eens gebruik van maken .... als ze gaan...

 

Lekker lang buiten gezeten, eerst een beetje praten met de buren e  later gewoon rustig met ons tweetjes. 

 

Het was een fijne dag ...

 

 


«   »