Dat weggetje was te smal ...

Gepubliceerd op 4 september 2017 23:02

Richting bergen?..., het was toch bij de zee ...?

 

Vanmorgen vroeg opgestaan, rustig een broodje gegeten,  vuilnis wegbrengen ..., vuilwater lozen,  cassette leegmaken en voor 7 dagen afrekenen.  Startklaar de poort uit ... op naar een nieuw plekje als tijdelijke woonplaats. Al met al..., was het toch wel weer elf uur, terwijl bovenstaande toch echt niet zoveel tijd in beslag neemt. Hoe doen wij dat toch steeds ....? Te veel kletsen? 

 

Toen we wegreden kwam de zon er ook door .... Alle ritten die wij gemaakt hebben reden wij zonder de airco. Dit keer zouden wij daar wel gebruik van maken.  De laatste keer was het toch wel erg warm en zeker wanneer er even een tussenstop was geweest. We worden nog wel eens verstandig! 

 

Onderweg moest er ook gas getankt worden en er zijn genoeg tankstations,  maar of we moesten net van te voren de weg af of ze hadden geen gas.  Eindelijk eentje waar we zo op konden rijden en er was ook gas.  Hèhè.., de garage open,  gasfles open en de verschillende gasnippels gepakt. We wonen in 1 Europa,  maar gebruik maken van 1 en dezelfde gasnippel is er niet bij....

 

Wij hebben er 3 ... en welke zouden wij hier moeten gebruiken?  Eerst maar eens 1 proberen...Nee ... die werkt niet!  Dan de kleine..., ja die zal het zijn...., maar wat we ook deden, werken deed het niet. Geen druppel! 

 

Dan maar even binnen vragen.... en ja hoor....gewapend met een gasnippel in de hand liep ik naar John. Er was dus nog een andere nippel... Deze erop gezet en weer niets ... Wat deden wij nu verkeerd? Het was al warm...en hierdoor kregen wij het nog warmer...., daar helpt geen airco bij ..., want we stonden buiten te hannessen...

 

Gelukkig kwamen er 2 Spaanse mannen aan, die ook gas moesten tanken.... Even vragen... De ene man was voorzichtig en trok zich wat terug. Geldproblemen?,  tja...., dat kan ook gevaarlijk zijn ... De andere man had meer lef en begon te helpen en een vrouw begon zich er ook mee te bemoeien. Allen deden hun best, maar er gebeurde niets... De meter bleef keurig op 00, 00 staan! en de gastank bleef leeg.

 

Totdat de man naar binnen ging en met de tankstation-dame naar buiten kwam. Zij ging het nu proberen ... ennn de meter begon te lopen ... Wat zij wel deed en wij niet?, daar zijn wij niet helemaal achter...., maar misschien dat zij wat extra druk gaf? We weten het niet ..., maar de tank zat vol ... en dat was de bedoeling.

 

Eindelijk waren we bijna bij onze bestemming. We waren Barcelona, Tarregona,  Salou en Cambrils al voorbij en onder Cambrils moesten we zijn. De dame van de navigatie gaf aan dat wij de weg af moesten en dat deden wij dan ook graag. Hét teken..., dat wij er bijna waren .... Over een brug, rotonde rechtdoor ... en we volgden trouw op wat zij ons zei, al vonden wij het wel vreemd dat we nu richting bergen reden ... 

 

Eindelijk de plaats, die wij hadden ingetoetst. Rechtdoor..., rechtsaf ..., links een weg iets omhoog... Het werd nu toch wel erg smal hier ..., maarrrrrr zij zal het wel weten en de maten van de camper stonden in de navigatie ...

 

Aan het einde van de straat rechts ... Rechtsssssss .... ik kon de draai niet eens maken!!! en wanneer wij zo het straatje rechts inkeken, dan werd het daar achterin nog smaller met een bocht erin ... Datttt ga ik dus echt niet doen ... Zouden we links kunnen afslaan? ..., was ook wel een gewurmm,  maar daar werd de weg weer even iets breder.

 

Stukje achteruit...., stukje vooruit ... en een oud Spaans vrouwtje stond achter de camper te zwaaien ... en John stond aanwijzingen te geven en ikke? Ik volgde zo goed als kwaad ... hun raad op en keek in de spiegels ... en op het scherm van de navigatie ... Hoe kwamen wij hier weer weg? Gelukkig is het gelukt en daar stonden we dan ... wat nu?

 

De vrouw krabbelde in het Spaans ... en we begrepen van haar dat wij gelijk de eerste straat weer links moesten nemen, naar beneden... over een klein parkeerplaatsje ... In ieder geval niet rechtdoor rijden ...!!!

 

We hebben haar raad opgevolgd en bij de parkeerplaats stond zij al weer om ons raad te geven ... Lief toch?

 

Na weer op de grotere weg te zijn gekomen hebben wij weer de weg gevraagd aan anderen en deze wezen ons de weg weer terug vanwaar wij kwamen.... Terug over de brug ... De zee lag dus tegenovergesteld aan de bergen ...  De camper maar even aan de kant gezet. Een andere camping opgezocht en dat was nog weer zo'n dikke 40 kilometer rijden. 

 

Maarrrrrrrrr ...., we hebben een mooi plekje ...., dicht bij zee ... ennnnnnn de camper is nog heel! De was is al gedraaid en hangt al op de molen ....

 

Morgen een nieuwe  dag ....  en naar buiten kijkend zie ik de maan ... dezelfde maan als waar jullie naar kijken en toch ... toch ... zitten we kilometers ver bij elkaar vandaan ... 

 

20170904_235033.jpg

De maan gezien vanaf camping  "Ampolla Playa"  in L' Ampolla, Spanje


«   »