De boot ..

Gepubliceerd op 1 september 2017 19:40

En nu staat hij wel op film ...

 

De zonnnnn..., de zon was er weer vandaag!  Hè. Hè ... , wat kun je die missen als je zo dicht bij de zee staat. Maar gelukkig heeft hij ons niet in de steek gelaten.  Dus wij weer naar het strand vandaag.

 

Op weg naar het strand, zagen wij dat de markt al in volle gang was. Zag gelijk leuke riemen hangen, daar zou ik dan later of vanavond even naar toe gaan, want had en nieuwe riem nodig. Nu waren wij er niet op gekleed en met de stoeltjes, tas en handdoeken, was het ook niet erg handig om nu over de markt te gaan flaneren.  

 

Eerst dus naar de zee en tot onze verrassing was deze ook weer rustig geworden, dus het duurde niet lang of wij lagen al weer in het water.... ennnnn ook nog met bril ... Deze kon ik nu rustig ophouden want er was geen grote golfslag. 

 

Het water was iets kouder dan een paar dagen terug. Kun je nagaan hoe snel dat afkoelt. Maar dat mocht onze pret niet hinderen. Wanneer je er door was, dan was het goed. Wij hebben het in de Noordzee wel kouder gehad! 

 

Het duurde niet lang of er kwamen pal naast ons mensen te liggen. Het was het stel  waarvan de man geen benen meer heeft. Het waren Duitsers en ze zaten in het hotel gelijk achter onze camper.  Hele leuke en vriendelijke mensen.  Zo kwamen we natuurlijk ook aan de praat over dat wij veel respect voor hem hadden dat hij zo'n waterrat was ondanks het gemis van zijn benen. 

 

Bleek dat hij voor 30 jaar terug door een explosie, zijn benen was kwijtgeraakt. Ze waren nog maar net getrouwd. In het gewone leven gebruikt hij protheses, maar op het strand was dit voor hem veel gemakkelijker. En het water was zijn lust en zijn leven. 

 

Onder het praten keken wij ook om ons heen en zo ook naar de Boulevard. Zag ik dat nou goed?... Waar was de markt?...of keek ik niet goed?  Na nog eens goed kijken beaamde de vrouw dat de markt verdwenen was. Ook zij had daar nog over heen willen gaan en dacht dat vanavond te doen. Beiden te laat dus.... Het was een markt, voor alleen 's morgens ...  Dus geen nieuwe riem ... , maar sta versteld hoe snel hier van de hele markt niets meer is te zien. Alles weg...! Zo als ook met de kermis van een paar dagen terug. Zo staat het er nog en een dag! later...alles weg!

 

Opeens kwam de boot er weer aan, die voor een paar dagen terug recht op ons afkwam op het strand.  Dacht misschien doet hij dit weer, dus snel de tablet gepakt. Het gevaarte kwam wel naar het strand en naast ons werden er dit keer passagiers afgezet.  Eigenlijk precies weer op dezelfde plek als de vorige keer. Omdat wij toen daar op het verkeerde gedeelte zaten, kwam hij toen dus op hun eigen plek op ons af ...

 

Dit filmpje is nu wel goed gegaan,  alleen zit er nu geen schrik-effect van ons in...  Daar moeten jullie je dan maar iets bij voorstellen hoe dat zou zijn ...

 

Filmpje: https://youtu.be/lE53WkTJcGU

 

 


«   »