Nostalgie

Gepubliceerd op 10 augustus 2017 21:49

De tijd staat hier stil ...

 

Gisteravond is het begonnen te regenen en vandaag heeft het ook de hele dag geregend. Gelukkig zitten we lekker droog in de camper ... en hebben daarom maar een rustdag ingepland. 

 

Vanmiddag even een lekker tukkie gedaan. Deden we thuis ook vaak ... Is best lekker en even een goede update voor je lichaam. Verder hebben we wat op de tablet gerommeld. Noem het rommelen, want heb hier geen snelheid en foto's uploaden gaat voor geen meter. Is best wennen hoor ..., wanneer je anders gewend bent.

 

Van Vodafone  wel een berichtje gehad, dat ze in deze omgeving bezig zijn om het netwerk aan te passen. Ach ... we leven in een snelle tijd ... en zijn dit niet meer gewend.... oftewel ... we zijn teveel verwend! 

 

Wanneer we hier zo rondkijken, dan staat de tijd hier ook nog een beetje stil. Net als gisteren toen ik naar de Lidl fietste. Moest een spoorwegovergang over. Het licht stond op rood, dus stopte gelijk. Dit omdat bij ons in Friesland de trein dan ook snel in aantocht is....., maar hier niet. Eerst ging er 1 slagboom dicht ... na een tijdje ging de 2e pas. Toen heb ik werkelijk een hele tijd staan te wachten ... dacht op een gegeven moment dat er iets fout zat of zo..., maar nee hoor .... daar kwam de trein. En nog wel een hele snelle. Tot mijn verbazing gingen daarna de slagbomen wel gelijk weer omhoog. Wanneer je hier per abuis door rood gaat, hoef je geen haast te naken ... je zult er dus niet snel onderkomen.

 

Alles is hier relaxed.  De mensen hebben geen haast... Zijn gemoedelijk. Zo ook gisteren toen wij even een praatje maakten met jonge mensen die in hun tuin bezig waren. Op het moment dat wij weer door wilden gaan, werd er aan ons gevraagd of wij nog iets nodig hadden... iets te drinken of zo... We hebben vriendelijk bedankt, maar fietsten met een goed en nostalgisch gevoel verder. Zo ging het vroeger ook bij ons. De mensen hadden nog tijd en aandacht voor elkaar.

 

Ook komen wij hier nog sigaretteautomaten tegen.... Hele oude, dat wel ... Of ze nog functioneren?, dat weten we niet ... , maar denk eerlijk gezegd van wel.

 

Vroeger leerden wij op school over  PTT-post ... met zo'n embleempje van een posthoorn. Het staat nog in mijn geheugen gegrift,  alleen was ik het vergeten ... Hier... komt alles weer boven, want op alle postbussen staat dit embleem. Alles wat goed is ... wordt hier niet veranderd. Ze doen niet mee met de Amerikaanse stijl en Nederland die in alles voorop moet lopen...

 

Wat beter is ... mag iedereen voor zichzelf invullen.... Al hoor ik in Nederland wel vaak de kreten dat het vroeger minder hectisch was ... Ik voel mij hier zeker thuis... en denk daarbij ook vaak aan mijn ouders. Heel veel vroegere beelden komen terug, al was dat niet hier..., maar gewoon in Nederland. De rust komt daarbij in mij naar boven... en natuurlijk ook het gemis...., want beiden leven niet meer. Het was een goede tijd!

 

De regen is inmiddels gestopt. Een hond blaft in de verte.... 


«   »