Omnia Oven..

Gepubliceerd op 13 juli 2017 22:25

Even proberen hoe je voorgebakken broodjes afbakt in de Omnia oven ...
(2 filmpjes)

 

Gisteren waren de verse broodjes op. We hebben een "Omnia oven", maar hoe gebruik je die? Geen tijd om dit eerst weer allemaal op te zoeken. Had het voorheen wel ergens gelezen...en op de doos stond het volgens mij ook allemaal omschreven..., maar ja ..., die doos was al lang met de vuilnis mee.  Dus we gaan het gewoon proberen. De pan ..., het ziet er namelijk uit als een pan, was geleverd in een mooie zwarte zak, met daarin 4 onderdelen.

  1. Een schaaltje dat je met wat water op het gas zet.
  2. Daarop plaats je de pan (een soort tulbandpan, zoals ze vroeger gebruikten om een cake te bakken. Zie het mijn moeder nog doen...) In de pan heb ik destijds ook gelijk een siliconen bakvorm, als bescherming gekocht, om het schoonmaken allemaal wat gemakkelijker te maken.
  3. Een roostertje met een gat in het midden, zodat deze om de tulband valt. Daar leg je dan de broodjes op
  4. En een deksel

 

omnia-oven-11466001000.jpg

 

Alles stond klaar het gas. Wij wilden allebei maar 1 broodje, dus 2 in de pan gelegd. Gas aan en afwachten ... Hoelang ze in de pan moesten liggen, dat wist ik niet. Gewoon proberen en we zullen het staks wel proeven. 

De broodjes waren niet hard gebakken, maar het was ontzettend lekker. Vandaag hebben we ook weer broodjes afgebakken, maar dit waren andere afbakbroodjes. Dit was net gewoon afgebakken brood geworden. Thuis in de oven zijn deze wel hard. Geeft niet..., want vers brood is ook lekker!

Dit was het voor vandaag. We staan nog steeds op dezelfde plek. We  zijn van plan om morgen te vertrekken. Mijn fiets moet nog in de garage ..., dus even terug om die te halen... 

 

 

 


«   »