Vlammetje ... ?

Gepubliceerd op 3 november 2018 22:13

Het was vanmorgen gelijk mooi weer. Wat een verschil met gisteren. Ontwaken met een kop koffie en een broodje in de zon. ., tja dat is het leven!

We hadden besloten om hier vandaag nog te blijven. We hebben de koelkast gisteren op de stroom gezet ennnnnn .... hij deed het!  Zowel de vriezer als het koelgedeelte. Geweldig!  Nu konden we weer misschien weer voor een paar dagen inslaan, wat de laatste tijd niet mogelijk was. Ja het inkopen kon wel ..., maar dan was het de volgende dag voor de kliko. Eneh .., dat was niet de bedoeling.

Vandaag de stroom er weer afgehaald om te zien of de koelkast ook op eigen kracht werkte.  We waren optimistisch ... en ik misschien wel een beetje teveel. 

Vandaag was er markt in Santa Pola. Daar op de fiets heen en leuke dingen gekocht. Een ochtendjas voor John. Een trui en broek voor mijzelf ... Heel veel fruit en groente. 

Daarna naar de Dia (supermarkt)  Daar voor 2 dagen vlees ingekocht  en verse hamburgers. Altijd handig en lekker tussen stokbrood.  Verder nog vele andere zaken en nog vlug even gepind.  Daarna vlug weer naar 'huis". 

John was heel blij met zijn ochtendjas. Voordat we weg gingen wilde ik er eentje voor hem kopen ... hij vond dit niet nodig in de vakantie. Alleen nu de afgelopen dagen wat kouder waren en zeker in de morgen en avond, vond hij mijn ochtendjas toch wel lekker om zijn lichaam. Lekker in de zin van ... "warmte"  Zie je hem al voor je? Een zeer bruine, lange hoogblonde man in een rozeachtige ochtendjas. Het maakte  John niet uit.  John is John ... en wat anderen zeggen of denken  laat hem in die zin koud. Hij had het lekker warm ...

En nu ... nu heeft hij er eentje die niet meer rozig is ..., maar gestreept met vele kleurtjes.  Een echte mannen-ochtendjas , die mij misschien ook wel goed zal staan ... haha 

Op het moment dat ik thuis kwam ... aan John zijn cadeautjes gegeven en zelf ging ik dus gelijk de boodschappen opruimen Vlees in de vriezer, want voor vanavond hadden wij nog eten.

En dat was even een domper ... De vriezer vroor niet meer ...  In de koelkast was de temperatuur ook al sterk teruggelopen. M.a.w. .... zonder stroom geen goedwerkende koelkast.  We lieten hem nog wel aanstaan, want misschien koelde hij toch nog wel een beetje ... Dat konden wij nog niet helemaal goed bepalen.

Later zaten wij weer heerlijk in het zonnetje  ... Telkens hoorde ik een soort geluid met een  plofje. Ging dus even op onderzoek ... Het geluid kwam uit het rooster van de koelkast aan de buitenkant van de camper. Het was net of er telkens iets vonkte met een plofje om het vlammetje van de koelkast weer te laten branden. Het 'plofje moest dan het gas zijn ... (te veel aan)

Wij vertrouwden dit niet en daarom de koelkast maar weer helemaal uitgezet. Het vlees eruit gehaald ... en dit in de garage gelegd. Het koelste plekje van de camper. De avonden en nachten zijn nu kouder  ..

Morgenvroeg gelijk soep maken  ..., dan is 1x vlees weggewerkt. 

Intussen staan er weer heel veel nieuwe campers hier. 'La Marina" een camperplaats bij het strand stond helemaal vol en deze kwamen nu naar hier. Wij vermoeden nu dat Alicante ook vol zal staan . . 

Gaan we nu morgen wel of niet ...? Wanneer vol ...dan heeft het geen zin .  De Spanjaarden hebben een lang weekend i.v.m. Allerheiligen .  Zondagavond zal het overal vast weer rustiger worden.

Daarom bljjjven we ook morgen hier nog staan ... om dan maandag voor de laatste dagen van onze reis in Alicante te staan.

 

 

Jaja ... de laatste week is ingegaan.


«   »