Voorspelling...

Gepubliceerd op 29 oktober 2018 00:00

Wat hebben we heerlijk warm geslapen onder onze dubbele dekbed. Dit was ook wel nodig, want het was koud!  Ook vanmorgen was het koud ..., dus maar snel weer de lange broek, trui en winterlaarsjes aangedaan. 

Paco vertelde ons dat het rond 12 uur zou gaan stormen en regenen. Ook de weersite sprak hierover. Daar de zon zich toch liet zien ..., zaten we toch nog even heerlijk buiten. De camper hield voor het grootste gedeelte de wind tegen en door de stoelen met de rug naar de rest van de wind te draaien ... was het toch nog even lekker. Aan de kracht van de zon lag het niet. De wind was snijdend.

Op een gegeven moment . ., kijkend naar de klok ... toch de fiets uit de garage gehaald. Wanneer het weer slechter zou gaan worden en wij verplicht een aantal in de camper moeten vertoeven, dan is het toch wel fijn dat er ook wat te eten is. Ennne. . dat was er bijna niet meer.  

John vond dit niet zo'n goed idee.  Voordat je het weet begint het straks te regenen met dikke windstoten en dan kun je maar beter niet op de fiets zitten ... Heb je liever veilig thuis.  Jaaaaa ...ben ook liever veilig thuis, alleen we moeten wel te eten hebben. Alleen het stokbrood dat hier bezorgd wordt, daar zullen wij toch niet genoeg aan hebben en daarbij is de shag ook bijna op. 

Dus over mijn dikke trui nog een bodywarmer aangetrokken en daar ging ik.  Voor dat ik wist was ik al in Santa Pola. Eerst naar de bank. Het was er druk, dus keurig gewacht. Met weer een volle portemonnee op naar de 'tabaco' en daarna naar de "Dia"  Een Spaanse supermarkt, dat toevallig in dezelfde straat aanwezig was ...  Het was een kleinere versie van de grote , maar waarom dan moeilijk doen ...  Deze winkel zal ook vast wel mijn benodigde spullen hebben.

Met een volle tas en de fietstassen vol reed ik terug richting camper.  Had het niet koud en vond het zelfs leuk om even te fietsen.  Tevreden kwam ik op de camperplaats aan. John liep net met wat vuilnis naar de prullenbak. Lachend en blij werd ik binnen gehaald, want was  voor de storm en regen, weer veilig thuis.

De gehele verdere dag,  hebben wij geen storm en regen gezien.  Af en toe dachten we ... "nu gaat het beginnen", maar even snel ging het weer over in de  'normale' wind. Ook donkere wolken kwamen ... en dreven weer voorbij. Het weer is hier ook net een glazen bol ..., soms heb je het goed en soms zit je er weer flink naast.

Rond een uur of vier de stoelen binnen gezet, want de zon zat aan de andere kant van de camper. ( pal in de wind) Het was koud!  We zijn dan ook naar binnen gegaan en heb wederom de verwarming aangezet.

Morgen wordt er regen voorspeld.  70 tot 90% kans ... van  11.00 uur tot 1.00 uur 's nachts. 

Wat de 'glazen weer-bol' ook zegt 

In de camper zitten wij  ...  droog en warm

Ach in feite hadden we nog mooi weer.

maar wel te koud voor ons ...


«   »