Afscheid en muziek ...?

Gepubliceerd op 5 oktober 2018 00:00

We waren vanmorgen vroeg op en zo waren we op tijd om naar de auto van de bakker te lopen. Onze Engelse buurman had ons daar attent op gemaakt. Rond 8 uur komt deze voor rijden. 

2 croissants gekocht ... Deze zijn zo groot dat je er eigenlijk 4 croissants hebt en ze zijn vooraan een beetje gesuikerde.  In heel de tijd dat wij in Spanje zijn hebben wij nog niet zo'n lekkere croissants gegeten. Dus hoop dat we morgen de bakker horen ..., zodat we weer van deze heerlijkheden kunnen genieten.

Na de koffie en de lekkernij zaten we fijn buiten met Jackeline ... toen wij doorkregen dat onze Engelse buren weg zouden gaan. Ze moesten water verversen en hun batterijen weer opladen. Dus gingen ze rijden op zoek naar een camping ... en dan langzaam richting huis. 

Emailadressen etc werden uitgewisseld en er werden foto's gemaakt. Ze bedankte ons en onze Schotse buren voor de heerlijke dagen die ze samen met ons gas doorgebracht. De fijnste dagen van de hele vakantie  ... zie ze expliciet.  Ze kan zelf niet meer zo goed lopen en dan zijn de contacten ook minder.  Met ... en door ons ... had ze de hele  dag mensen om haar heen gehad en dat werd ontzettend gewaardeerd.

En toen was het tijd ... Vanuit de auto was het zwaaien en een dikke handkus werd ons toegeworpen. Wat een lieve vrouw. Zij en haar man waren leraar- en lerares geweest en ze vonden het beschamend dat ze nooit een andere taal hadden geleerd. Ze vonden het knap dat wij zo goed Engels spraken ... en complimenteerde ons daarmee.

Op het moment dat ze weg waren is alles even heel raar. Normaal keken wij naar hun deur en camper en dan is alles leeg voor je ... Ook hun hondje Bella, die steeds bij ons kwam voor een knuffel en plakje worst.  Alles weg ... en daarmee ook haar vriendelijkheid.  Een hele fijne reis terug en veilige kilometers!

Nog even napraten met onze Schotse buren, die daarna gingen snorkelen. Ik wachte liever nog even ...  Gezellig in de zon ... wat drinken en even lezen. 

Na een tijdje plakte ik ook mijn spulletjes bij elkaar om te gaan snorkeken en liet John daarom even alleen.

Verderop waren er nieuwe mensen komen te staan ... Zij komen uit Limburg. Hij heeft zijn leven lang in een bandje gespeeld en zij ... zij lijkt sprekend op mijn vriendin. Het zou een zuster van haar kunnen zijn. Alleen geen van haar zusters lijkt zo sprekend op haar als deze vrouw doet. Spreekt met een zachte g ... en daarbij alle twee ... easy  going. Daar heb ik een hele tijd bij staan praten en op een gegeven moment ben ik eerst maar weer terug gegaan naar John. Hij dacht namelijk dat zijn vrouwtje aan het snorkelen was ...en dacht dit zelfs nog toen ik terug kwam. Dit ... terwijl mijn badpak en haren nog zo droog waren als 'gort Heb het hem dus maar even verteld dat het snorkelen deze keer uit kletsen had bestaan en dat ik het straks nog wel ging doen.

Op het moment dat wij dus weer zo gezellig met onze Schotse buren buiten zaten ..., kwamen er opeens 2 kleine hondjes aan de lijn voorbij de camper lopen.  Voor dat we het goed en wel beseften ... dat wij deze hondjes zeer goed kenden, kwam hun baasje aanlopen. De Nederlanders van de concorde camper, die wij voor een aantal dagen terug uitgezwaaid hadden, waren weer terug! Hartelijk hebben we haar lachend begroet ... Fijn dat jullie weer terug zijn ... gezellig! Ook zij hadden deze plaats gemist met daarbij de gezelligheid. 

Ze waren in Roquetas de Mar en in Malaga Beach geweest,  maar beide camperplaatsen waren hun tegengevallen, omdat het er heel rustig was geweest. En bij geen van de plaatsen stond je gelijk zo mooi aan het strand.

Zo hebben wij hier nu dan om ons heen een heel gezellig clubje bij- en met elkaar. 

Daarna ben ik toch echt ook nog even gaan snorkelen ... Weer een vogeltje gespot die je normaal moeilijk voor de lens krijgt. Door de rotsen de de vlugheid van het beestje was het ook nu moeilijk om hem goed voor de lens te  krijgen. 

Daarbij nog een krab gezien,  die zich gelijk terugtrok in de stenen ... Geprobeerd om hem in beeld te krijgen ... , maar zolang ik met mijn camera voor het holletje bleef zitten , bleef hij zitten waar hij zat ... Zelf weet ik waar hij zit, maar voor een ander is dit mogelijk te zien 

De dag werd afgesloten met zelfgemaakte sangria dat Sam had gemaakt. Ook zouden we deze dag nog een ijsje eten ... Deze waren tijdelijk even in de vriezer van de Engelsen gelegd. Op het moment dat ze wegreden en helemaal uit ons gezichtsveld verdwenen waren, kwam Jackeline erachter dat de ijsjes nog in de vriezer lagen. We hebben er smakelijk om gelachen  ...

Ze komen er vanzelf achter ...

 

 

Dat wordt smullen!  2 personen en 6 ijsjes ...


«   »