Mijn bril ...

Gepubliceerd op 18 september 2018 00:00

Vandaag was het weer eens een echte stranddag.  Bij het opstaan stond de zon al volop te schijnen en dit heeft hij dan ook volgehouden tot in  de avond bij het ondergaan.

Niet te veel wind en geen woeste golven of kwallen ... alles  was perfect ... op het water na. Veel groen klein spul ..., waarbij het zo lekker in je badpak gaat zitten. Vreselijk irritant spul ...

Vele malen het water opgezocht en weer begonnen in een nieuw boek. Vond tussen de boeken ..., toch nog eentje, die waarschijnlijk de moeite waard kon zijn.  De bevestiging  ... was er al na het lezen van de eerste bladzijde.  Zo was het plaatje van een ideale stranddag compleet.

 

Samen met John genieten van  ... strand, zee, en zon ..., met daarbij wat te eten en te drinken en niet te vergeten .... de sigaret! Daarbij de  snorkel, parasol en 2 stoeltjes om op te zitten. En dan naast het puzzelboekje ..., nu ook weer een goed boek. Een heerlijke dag dus ...

Alleen zou deze in de middag even in het honderd gaan lopen. 

De verplichting ..., wanneer je in het buitenland in een camper (auto?) rijdt ... en brildrager bent ...  dat je dan in het bezit moet zijn van 2 brillen. Nu hebben wij er gelukkig 3, dus voldoende toch?

Een vrij nieuwe bril ... een oudere, die bij dd eerste iets afwijkt en een zonnebril op sterkte.  

De zonnebril ging als eerste stuk. 1 pootje brak eraf. Deze wel weer gelijmd ..., maar weet van vorig jaar, dat het dan ook zo weer kapot kan gaan. Daarom van de opticien een nieuwe gekregen.  Jammer ... hetzelfde euvel dusss.

Mijn goede vrij nieuwe bril ...is op de één of andere manier plots heel wazig geworden. Hoe goed ik ook poets en wat ik ook probeer ..., het blijft wazig. Net of dat de glazen aangetast zijn. Vandaar dat ik dus nu weer mijn oude bril op heb. Een beetje goed zien is wel zo plezierig ...

Met deze bril ben ik dus extra voorzichtig ... en zo had ik hem even aan de stang onder de parasol gehangen.  Kwam er geen zand op etc etc . .

Opeens was er iets meer wind ... en waaide er een bladzijde van het puzzelboekje over het strand. Op het moment dat ik ging staan om er achter aan te gaan ... kwam de gehele  parasol aan mij voorbij. Het puzzelblaadje vergetend, holde ik achter de parasol aan, waaraan ook  het hoesje (van de parasol) en ook mijn strandjurkje hing. 

De parasol was op het laatst  in zee beland, al waar ik hem te pakken kreeg. Het eerste wat ik deed ... was kijken of mijn bril er nog aan hing. Nee ... dus!

Oei ..., daar was ik niet blij mee ...  Nu kon hij dus overal liggen ... Langzaam liep ik terug en ondertussen het strand afzoeken naar mijn bril. John begreep niet waarom ik zo langzaam terug liep. Maar ja ... wilde graag mijn bril terug (liefst heelhuids) en daarom moest ik ook oppassen om er per ongeluk niet op te gaan staan. Toen John doorkreeg waar ik mee bezig was ... keek hij ook gelijk om zich heen. Ennneh ... gelijk zag hij hem in het zand liggen en helemaal heel! Wat een geluk zeg!

Doordat de wind ging draaien,  ging dit gepaard met wat meer wind . De parasol stond door deze draai ... nu verkeerd en zodoende werd deze meegesleurd. Jammer ..., want daardoor is deze niet meer helemaal perfect. Gaat moeilijk open en dicht ...

De tijd zal het leren of we er nog veel plezier aan zullen hebben ... of het nog stevig genoeg zal zijn.

 

 

Mijn bril is belangrijker!

 


«   »