Op zoek naar ...?

Gepubliceerd op 29 augustus 2018 22:27

Gelukkig hebben we afgelopen nacht weer heerlijk geslapen en stonden dan ook fris en monter weer op ... Een bakje koffie, een lekkere croissant en we konden er weer tegen ... Onze Marokkaanse buurman kwam nog even buurten en zo rond een uur of twaalf gingen we naar het strand.

Het valt ons op dat het strand nu al weer minder druk is dan de afgelopen week.  De vakantie loopt hier ten einde en dat kun je gelijk merken. Ach ... ja ... zo gaat het natuurlijk ook bij ons in Nederland. Wanneer je moet werken, kun je niet op het strand zitten.

Wilde even gaan snorkelen en omdat ik de vorige keer alleen met de bril van de snorkel het water in was geweest, moest ik nu de luchtpijp (of hoe heet zo iets) er even weer op zetten ...

Even ... werd dus niet even . . Was zo aan het knoeien met het bewuste klepje, dat ik deze brak. Daar stond ik dan ... met 2 losse onderdelen die niet meer aan elkaar vastgezet konden worden. 

Maar niet getreurd ..., de bril opgezet en met de pijp los in mijn hand ging ik het water in.  Daar deze in mijn mond gestopt ... het uiteinde dan hè 😎 en ben gaan snorkelen. Ennnnnn ...dit ging gewoon goed. Moest wel het mondstuk goed vastklemmen met mijn tanden maar verder liep alles perfect. Het water was vandaag ook aardig rustig, na een aantal dagen wild te zijn geweest.

Alleen was het water niet super helder , dus heb maar even gesnorkeld.

Later in de middag kwam er een helikopter overvliegen ... Eerst niet langs het strand ..., maar voor ons zo te zien langs de hoofdweg in Roquetas de Mar.

Het duurde niet lang of er kwam een tweede en derde aangevlogen. Allen cirkelden in de buurt van de haven. Kwamen dan weer richting ons strand en over zee en weer terug. Allen waren helikopters van de Guardia Civiel. Dat ze ergens naar op zoek waren, stond buiten kijf ... Alleen weten we niet de achtergrond van deze zoektocht. 

Opeens vloog een helikopter pal boven de zee achter een drietal mensen aan die op zo'n scooter over het water scheurden ... Natuurlijk volgden wij alles, want dit was best wel spannend.  De jongens scheurden er op los ..., maar na een tijdje vloog de helikopter omhoog en ging weer terug. Zij waren dus niet degene waar ze naar op zoek waren ...  Die jongens hebben nu natuurlijk een mooi verhaal ...

Ná een hele tijd van rondvliegen,  vlogen de helicopters weer terug richting Almeria. Wat de reden is geweest?, dat zullen wij niet weten ...

 

 

Of staat dit morgen in de krant ...?

 

UPDATE:

Onderstaand berichtje kregen we vanmorgen, van R.Beekhuis, bij de reacties binnen. Zoektocht ... is hiermee opgelost!😉 Vandaar dat het waarschijnlijk ook zo rustig op het strand was ... 🤣

 

"Hallo leuk om jullie berichtjes te volgen wat ik ook geregeld doe.....maar die helikopters......gisteren kwam de Vuelta door en finishte in Roguetas..Mooie beelden gezien....en jullie lekker genieten verder. Een groet uit Holland"


«   »