Honden strand ( + Video VLOG 25)

Gepubliceerd op 9 augustus 2018 23:28

Wij staan hier bij een hondenstrand en vele honden, van klein naar groot komen dan ook naar de zee. De 1 om te bibberen, omdat hij er niet in durft en de ander om samen met zijn baasjes de zee met zijn grote golven te trotseren . 

Elke dag is er wel iets te zien. Honden die ontzettend goed luisteren of honden ..., die voor geen meter luisteren.

Zo ligt er voor ons altijd een stel met 2 grote honden. De 1 een lieve trouwe hond, die niets verkeerds uitspookt. En de ander die steeds zelf aan het struinen gaat en dan horen we het vrouwtje weer roepen  ... "Maaaaaax" "Maaaax" ... we worden er intussen gek van.

Vanmiddag gingen we dan ook iets verder van hun af liggen, want we zijn dat het af- en toe ... best wel een beetje beu ..., want die hond komt toch niet! Zij moet hem altijd ophalen . . 

Véle honden worden ook alleen even opgetild om zo met hem/haar het water in te lopen, even dompelen ... en zo blijft het beestje heerlijk koel.

Ook laten de beestje hier-en daar een plasje achter en een grote boodschap wordt gelijk opgeruimd door één van de baasjes. De zee spoelt het plasje wel weer weg ...

Sommige mensen liggen daarom niet graag op een hondenstrand, maar wij genieten enorm van al die beestjes ... en we hebben ook nog niet één gevecht onder de honden gezien. Echt een pluimpje voor alle baasjes, want is een hond wel eens wat gevaarlijker, dan lopen ze hier gewoon met een muilkorf heerlijk langs het strand.

Niet dat wij graag zo'n hond zouden willen hebben, maar er wordt hier goed mee omgegaan. Van de week zelfs drie grote herdershonden... allemaal met een muilkorf om. Dan vragen wij ons wel af ... Wat moet je ermee! Maar achteraf was onze conclusie dat ze deze honden misschien thuis hebben voor de bewaking . Een huis met groot terrein, misschien? Dan is het toch fijn dat zelfs deze honden ... met deze warmte ... ook even kunnen genieten van de zee.

Vanmiddag met verbazing een hondje gevolgd, die maar met zijn baas in zee bleef zwemmen, samen met zijn geliefde balletje, die steeds door zijn baasje werdweggegooid. Dit alles in de zee ..., dus zijn pootjes raakten tussentijds niet de grond. Tot het moment dat het beestje denkt ... "het is genoeg" en dan zwemt hij terug ... en de achterop komende golven nemen het hondje snel mee naar de kant.

 

Echt een dapper manneke! 

 


«   »