Transpireren

Gepubliceerd op 17 juli 2018 00:00

Wederom een warme dag vandaag ...., maar dat het zo! warm was ..., dat zag John zo één-twee-drie niet.  Hij transpireerde zo erg , dat hij er niets meer van begreep. Hij had het haar nat op zijn hoofd staan en dat was niet van het douchen. Alleen dat hij daar over klaagde ..., daar trok ik mij niet zoveel van aan. Zelf had ik namelijk ook van die perioden dat het in stroompjes over mijn lichaam liep ...

Zo ook vanmorgen ... Ging even water koken om koffie te zetten en de koffiekan werd even op een (achteraf) verkeerde plek neer gezet. Omdat het water nog niet kookte, pakte ik intussen even de veger om het gangpad even te vegen. En dat had ik nu net even niet moeten doen ....,  want natuurlijk stootte ik met de steel van de veger tegen de koffiekan aan en deze viel dus in vele scherven op de grond. Tja ... en dan ga je vanzelf extra transpireren. ... Alle scherfjes zoeken en opvegen, want daar trap je natuurlijk niet graag in en ook rijdt je daar niet graag overheen. Er waren namelijk ook vele scherven naar buiten gevallen.

Dusssss .... John .... we zweten allemaal wel eens

Even later ging John alvast naar het strand, terwijl ik éven een rondje op de fiets deed. Even kijken hoe groot de wasmachines hier waren en even shag halen.  

Op het moment dat ik weer terug kwam ... kwam John net uit de camper. Hij was al een aantal keren in het water geweest en bleef maar transpireren. Hij voelde zich er echt niet goéd bij.  Opeens kreeg hij door waar het door kwam ... Wij waren vanmorgen helemaal  de medicijnen vergeten ... en zo ook zijn insulinespuit. Daarom transpireerde hij waarschijnlijk zo...!!!  En dat was het ook geweest, want nadat hij dit hersteld had . ., voelde hij zich weer goed en was het overmatig transpireren ook over. 

Tja ..., dát kon ik natuurlijk ook niet bevroeden ...

Beiden gingen wij terug naar het strand. Schuin voor ons lagen Nederlanders en daar raakten wij mee in gesprek. Normaal hoor je hier alleen maar Spaans om je heen ..., dus dit was even een welkom gesprek.

Zij kwamen uit Schiedam en hadden hier ook een huis in Spanje. Zo'n 17 km verderop in de bergen. Vandaag waren zij naar hier gekomen, omdat het vanmorgen voor hun huis 54° was en achter hun huis in de schaduw 35°  Ze konden geen gebruik maken van hun zwembad, omdat ze midden in een wespenplaag zaten. Meerdere wespennest en had hij weggehaald, maar er waren meerdere nesten . ., dan dat hij door heeft gehad.

Ze vertelden dat ze morgen hier weer zouden zijn ... en dat vond hun dochter maar wat fijn! en wij stiekem ook ..., want je kon fijn met deze mensen praten.

Daarna zijn wij nog een aantal keren de zee in geweest.  Ze zee was 'onstuimig' dit keer. Dat hadden wij  hier nog niet meegemaakt ...  Wel lekker om zo in de golven te deinen .. Alleen met al die kinderen ook een stuk gevaarlijker. 

Vanavond lekker buiten kunnen zitten, want we hadden geen last van vliegen. Toen wij terugkwamen van het strand waren ze weer druk aan het spuiten . De man had een wit pak aan ter bescherming voor het gif  ..., maar zijn gezicht was niet beschermd 

 

Foutje? .... onwetendheid?


«   »