Ooooooo ... Neeeeee!

Gepubliceerd op 15 juli 2018 00:00

Zoals er gisteren al werd geschreven ... zou ik de buurvrouw het filmpje geven waar haar zoon op stond.   Op zich is dit een fluitje van een cent. Even mijn SD-kaartje (opslagkaartje) in haar telefoon stoppen en dan het bestandje wegschrijven naar haar interne gedeelte. 

Dus we gingen er even voor zitten  ... Haar SD-kaartje  eruit ..., mijn SD-kaartje  erin ... Omdat het een voor mij vreemde telefoon was, waar alles in het Spaans opstond, gaf ik de telefoon aan haar.  Zo kon ik dan  niet per abuis in haar prive-gedeelte komen. (Maakt in feite niets uit, want kon het toch niet lezen) Meekijkend..., wat zij deed ..., zag ik "tarjeta"  staan en maakte duidelijk dat dat het was.

Tot zo ver ging het goed.  Zij klikte erop ... en normaal gesproken komen de bestanden dan te voorschijn.  Maar nu kwam er een pop-up met de vraag of het kaartje geformatteerd (kaartje leegmaken/wissen) moest worden. 

Natuurlijk moest dit niet,  want op dit kaartje stonden al mijn filmpjes/foto's en andere belangrijjje zaken. Dus zei nadrukkelijk ... "No formato !!!"  Dus moest ze op "cancelar" klikken (Langzaam leer je zo de Spaanse woordjes) Herhaalde nogmaals ... "No formato!"  en ze klikte ...

Zag ik dat nu goed? Klikte ze op formatteren? Nee ... toch? Ooooooo  nee toch?

Hád een kaartje met 128 GB en deze stond volgeschreven op zo'n 110GB. Dus er stond ontzettend veel op ... Allerlei zaken die voor mij belangrijk zijn ... Zaken die in mijn ogen bewaard moesten worden en daarbij vele filmpjes/foto's van 2017/2018

Zij drukte toch niet op "formato" Ze zei dat ze dat niét gedaan had ... Gaf mij weer een sprankje hoop ... , maar op haar toestel kwamen geen beelden van mij naar voren.

Mijn hart klopte in mijn keel ... en haalde mijn SD-kaartje uit haar toestel en stopte deze weer in mijn tablet.  NIETS! helemaal NIETS!  Er werd niet aangegeven dat er een SD-kaartje inzat en dus ook geen bestanden of wat dan ook ... Alles was weg! Kon wel door de grond zakken ... , terwijl ik het allemaal ook nog niet kon bevatten en overzien. Wat was ik allemaal kwijt? Wat had ik er allemaal opstaan? 

Kon mijzelf wel voor de kop slaan. Waarom altijd goéd zijn voor andere mensen en daar zelf de dupe van worden?

Mijn buurvrouw begreep dat er iets gigantisch mis was gegaan, maar wat precies? ..., dat had zij niet helemaal door. En op dat moment besefte ik dat zij helemaal geen weet van SD-kaartjes of wat dan ook van software heeft. Hoe kon ik ze dom zijn! om haar het toestel te geven ... Waarom had ik het niet zelf gedaan? Had zelf nooit! op formato geklikt! Spaans of niet. . Bij formato ... wist je gelijk dat er formateren bedoeld werd! en dat foute boel zou  zijn!

Op het moment dat zei al weer bij haar camper zat ... zat ik binnen in onze camper mijn wonden te likken en probeerde te overzien wat ik allemaal kwijt was. En daarbij ... dat de SD-kaart niet meer herkend werd. Dus kon nu helemaal geen filmpjes meer maken voor onze VLOGS op YouTube ... en ook mijn Intro en afsluiting van de VLOGS zijn weg!

Opeens voelde ik tranen opkomen ... Mijn leuke hobby ...   alles weg!  Een nieuw SD-kaartje kopen? Dan kan ik wel weer aan de slag ... 

Langzaam maar zeker ging ik weer in oplossingen denken ... Eerst even alles laten bezinken...

Toen John op bed ging ben ik internet opgegaan.  (Tip van mijn zoon, die ik had gebeld)

Eerst gezocht op "Recovery-tools" om te proberen om alle bestanden terug te krijgen. Kwam er in deze achter dat ik dan toch echt een computer of laptop moett gebruiken.

Dan via internet zoeken op " Wat te doe wanneer je SD-Kaart niet wordt herkend"  En zo kwam ik erachter dat het kaartje in je eigen toestel geformatteerd moest worden. Uitgezocht hoe ik dat weer voor elkaar kon krijgen , want wanneer er geen SD-kaartje wordt herkend, hoe kan je er dan op klikken om het te formatteren. 

Uiteindelijk alles voor elkaar gekregen. . Het SD-Kaartje werkt weer. Alle bestanden zijn echt weg ..., maar ben er ook achter gekomen dat ik zaken op YouTube heb staan, op GoogleDrive en ook in de Cloud "OneDrive" .  Zelfs mijn intro en afsluiting voor de VLOGS  en de filmpjes van mijn kleinkinderen zijn ook opgeslagen in andere programma's. Natuurlijk is er ook héél véél ECHT weg! ... jammer dan ... De belangrijkste filmpjes/foto's zijn er nog ... (hetzij  elders)

Kan straks weer rustig slapen ..., 

 

 

Mijn tranen zijn weer opgedroogd


«   »