Fietsen ( + videovlog 21 )

Gepubliceerd op 2 juli 2018 00:00

De wind was vandaag wat minder hevig dan gisteren ...  We deden het rustig aan en op het moment dat John alvast naar het strand ging, ben ik mijn fiets opgestapt. 

Wilde even een filmpje maken van "het paradijsje" en de stranden links en rechts van ons even in beeld brengen. Het fietsen bevalt mij hier wel, want er zijn hier goede fietspaden. Alleen wanneer je over de weg gaat en de rotondes moet nemen,  dan is het toch wel een noodzaak om goed je hand uit te steken om aan te geven hoe je van plan bent om te gaan rijden.  Neem je driekwart en rotonde,  dan dit met je linkerhand duidelijk maken totdat je naar rechts wil gaan.  

Daarbij gebruik ik ook de spiegel op mijn fiets zoveel mogelijk, zodat ik het achteropkomend verkeer in de gaten kan houden.  Héél handig ... zou iedereen een spiegel op zijn/ haar fiets aanraden. 

 Het paradijsje zag er nog steeds heel aanlokkelijk uit ...! En de andere kant, waar de vele hotels staan ..., daar was het nu minder druk dan de eerste keer dat ik daar was.  Maar toch er lagen weer heel wat mensen op een bedje bij het hotel

Het paradijsje op aarde ...

"Thuisgekomen" ..., zag ik dat John net een rondje zee had gemaakt Vlug de fiets in de garage, zwempak aan en zelf ook op naar het strand. Wilde ook gelijk het water in ...

 

Wow ..., wat viel dat even tegen. Het water was ijskoud.  Voor een paar dagen terug was het nog heerlijk water.  Gisteren was het al kouder ..., maar nu? was het echt superkoud!  Wist dan ook niet hoe snel er weer uit te gaan. 

Maar toch ..., wanneer je dan weer een tijdje in de zon zit,  verlang je er weer naar om de zee in te gaan om even afkoeling te zoeken. Weer een fiasco.  Ook John ging er gelijk uit ... en dat wil echt wel wat zeggen. 

Na 3 keer hield ik het voor gezien. Even onder de stranddouche .. om daarna weer op het strand te gaan zitten om wat op te drogen. Daarna terug naar de camper. En kopje koffie en even kletsen met onze nieuwe buren. Weer een nieuw stel Engelsen. Zij gaan terug naar het noorden en zo kregen ze wat mooie staanplaatsen van ons een wij kregen er eentje van hun. 

 Ook was er een Nederlandse camper bij ons komen staan.  Voor het eerst dat wij hier Nederlanderse camperaars tegenkomen.Wij vinden dit best wel vreemd ..., dat er hier zo weinig Nederlanders zijn. Zij komen terug van Portugal ... het was daar heel slecht weer.

Vanavond ging de schotel weer uit.  De wind was zodanig, dat wij dit wel durfden te gokken. 1 dag eerder dan dat wij hadden gedacht. Al kijken wij niet veel tv, toch is het fijn dat we bepaalde zaken,  zoals het nieuws en Jinek even kunnen kijken. 

 

Nu maar hopen dat het morgen niet té warm gaat worden, 

want een windje is echt wel prettig! 


«   »