Wie goed doet ... toch goed ontmoet!

Gepubliceerd op 4 juni 2018 00:00

Vanmorgen zon en geen wind ..., dus heet!

De vuilnismannen kwamen al vroeg, maar deze keer stopten ze aan de andere zijde van de camper. Het zekere voor het onzekere nemen, omdat de nachten toch vaak wat vochtig zijn en ook niet wetend of de plek van gisteren wel helemaal droog is ...

2 man sterk liepen ze met een ... lach en groet .. voor onze camper langs, richting de buurman. Tikten op zijn camper en de buurman kwam naar  buiten. En toennnn...., wat leuk! Ze overhandigen hem een mooie fles rode wijn, als dank voor wat hij gisteren had gedaan.

Ere wie ere toekomt ... Iedereen stond te kijken...., waaronder vele Spanjaarden ... en niemand die ook maar een hand uitstak. Maar onze buurman ... een zakenman uit Duitsland was niet te beroerd om hen als enigste de helpende hand te bieden. Hoe mooi kan de wereld zijn.

John had graag geholpen, maar die kan dit niet. Hij gaf wel aanwijzingen op het moment toen de buurman vast zat en  de jongens kregen van ons koffie en een lekkere koek.

Vandaag verder niet veel gedaan.  Wel ... omdat het zo warm was vanmorgen een aantal keren de zee in ...  Later in de morgen kwam er weer een windje bij en dan kun je beter op de stoel blijven zitten, want dan is het gewoon lekker! 

Rond een uur of 12.30 uur de kleding aan ... en op de fiets wat boodschappen halen op de boulevard.  Gewoon wat dagelijkse zaken en een lekkere bak met ijs + slagroom uit een bus. Aardbeien erbij en smullen maar ...

Vanmiddag kwam er een Franse camper achter ons staan. Er zaten wat oudere mensen in en ze hadden hun lampen laten branden.  Toch maar even op de ruit geklopt om hen dit duidelijk te maken en gelukkig begrepen ze het.

Wat we heel aandoenlijk vonden ... was toen ze later met hun tweetjes even buiten waren ...  ze aan ons met handen en voeten probeerden te vragen of ze hier veilig konden staan. Op het moment dat wij naar hun toeliepen, de man zijn pet afnam en deze tegen zijn lichaam hield, zolang hij met ons in gesprek was. 

Het beeld van een boertje kwam bij mij naar voren ... vroegere beelden ..., zoals we eigenlijk kennen van tv-beelden en heel gek ... ook het beeld van mijn opa kwam naar voren. Dit terwijl ik mijn opa eigenlijk nooit heb gekend, zo met pet. Was nog jong ...  Weet wel ... uit verhalen van vroeger, dat hij een pet droeg.  Kan mij het dus zeker voorstellen ...  Hij was een kleine boer ... een ontzettende lieve en zachte man. Hij zou dit zeker zo gedaan hebben ... in respect naar de ander toe. Alleen jammer dat hij té vroeg is gestorven in een ongeluk ... Op zijn brommertje reed hij naar de tandarts en werd bij het oversteken gegrepen door een bus ...

Gek hè ... dat een vreemde man ... en daarbij ook nog een Fransman die je niet kan verstaan..., in het verre Spanje ..., mij de beelden geeft ter herinnering aan mijn lieve opa ... 

 

Ach opa ... je moest eens weten hoe de wereld is veranderd na jouw sterven ...

Er zijn nog maar enkelen die weten wat respect is


«   »