"Meisjes van de Veiling"

Gepubliceerd op 1 juni 2018 23:56

Vandaag 1 juni ...  Een nieuwe maand ennmmm de 1e vrijdag in deze maand. Niets bijzonders ... hoor ik jullie denken en normaal gesproken is dat ook zo ...  Elk jaar heeft een eerste vrijdag in de maand juni ... al in het verleden was dat zo en in de toekomst zullen er ook nog vele zijn.  Dus  in die zin ... niets bijzonders.

Maar voor mij heeft deze dag wel veel meer in zich ..., want deze dag wordt de laatste jaren altijd gereserveerd voor "De meisjes van de Veiling "  en ik was één van die meisjes ... Allemaal werkten wij vroeger op het kantoor van de Veiling en we zijn elkaar nooit uit het oog verloren.  Jaarlijks kwamen wij bij elkaar op gezellige avonden en de laatste jaren gaan we ergens naar toe ...  Samen zoeken we dan iets gezelligs uit ... Een gezellige stad, Giethoorn en vorig jaar gezamenlijk op de fiets in Norg.

Ook dit jaar was gepland om naar Norg te gaan.  5 dames sterk ... Allen al boven de 60 jaar, waarvan sommigen dichter bij de 70 dan bij de 60. Maar we zijn en blijven "De meisjes van de Veiling"

Alleen dit "meisje" ging vandaag niet mee ...  Allicante (Spanje) en Norg (Drente) liggen te ver uit elkaar en daarom voor mij onmogelijk om vandaag mee te gaan fietsen. In feite is dit heel jammer, want hiermee is voor mij de jaarlijkse traditie verbroken. Een traditie ..., die al vanaf mijn 21 jaar heeft bestaan. 

De anderen waren alle 4 present en gelukkig hadden ze aardig mooi weer.  Rond 16.00 uur begon het te dreigen vanuit de lucht en daadoor zaten ze dit keer vroeger aan het diner dan in voorgaande jaren. Jammer, want daardoor waren ze ook eerder weer thuis en zal er weer een haar gewacht moeten worden voor een volgend uitje.

Hoop dan dat zij de traditie nog heel lang voort mogen  zetten ... met hele mooie, gezellige dagen.

Als onze gezondheid het toelaat, dan zal dit "meisje" niet meer meedoen. Zitten wij dit jaar in Spanje ..., zo hopen wij volgend jaar in Griekenland te zitten en het jaar daarop ... wij weten nog niet waar. Maar wat we wél weten ..., we zullen elk aankomend jaar met de camper weg zijn. Daarom zal dit 'meisje' verleden tijd zijn ...   "Meisjes"  bedankt voor de mooie jaren ...!

 

Vandaag hebben wij weer gezwommen, want het was weer een warme dag. John deed weer dapper zijn kunstjes ...  Hijj zwom of zijn leven ervan af hing en ik filmde alles keurig. En nu maar hopen dat alles er goed op zou staan...

Maar alvorens dit te gaan bekijken wilde ik eerst graag even verderop gaan zien of ik misschien niet nog iets leuks kon filmen. Op het moment dat ik in de buurt van de stenen kwam zag ik op die stenen hele mooie kleine schelpjes liggen . In de ene zat iets van leven ... en de anderen waren schoon .. Tenminste, dat dacht ik ... Op het moment dat ik de ene asn het filmen was, raapte ik met mijn andere hand de andere schelpjes op. Alleen bleek dit niet zo'n goed idee ..., want ineens zag ik met een scheek oog dat er in een schelpje in mijn hand ook 'leven' zat ...  Snel gooide ik alle schelpjes weer op de grote steen ... en wat bleek? In alle schelpjes zat 'leven. Overal zaten er een soort van kleine krabbetjes in, die net op een groot soort van spin leken.

Was enorm in mijn was dat ik dit kon gaan filmen.  Alleen wist ik niet wat de beste opname zou zijn . Wilde alles er zo dichtbij en scherp mogelijk in beeld brengen.  Dus ...met mijn lens haast op het beestje legde ik alles vast, terwijl in mijn achterhoofd een stemmetje mij waarschuwde dat ik misschien beter wat meer afstand kon nemen.  In de tijd dat ik fotografeerde ..., had ik dit namelijk geleerd. Te dichtbij kon betekenen dat alles onscherp zou worden.  

Ben daar nog een tijdje geweest om daarna weer terug te lopen naar John. Eerst even een broodje maken en dan aan de slag met het overzetten van het beeldmateriaal op de tablet. Kon haast niet wachten ..., maar wilde dit keer alles rustig aan doen om niet weer in de fout te gaan en daarmee alle filmpjes te verliezen.

Na het eten dus aan de slag. Kaartje uit de camera en overzetten naar de tablet. En wat zag mijn oog? Wat stond daar? Een mapje van 31 mei ... en dit mapje was ik gisteren kwijt! Daar had ik mij gisteren tot in de treure naar gezocht ...  Gef was duyx nuet gewist , maar had het per abuis op de verkeerde kaart gezet. Dus John had zijn kunstjes vandaag misschien niet over hoeven doen. 

Alle filmpjes bekeken ... ennnnn ... het filmpje van gisteren was beter dan die van vandaag. Dus die gaan we houden en gebruiken voor youtube.  De schelpjes? Alle opnamen onscherp ..., niet bruikbaar voor youtube.  Jammer ..., maar geeft niet. Er zullen vast nog wel meer schelpjes zijn en weet nu hoe en waar ik naar moet kijken. Heb inmiddels ook geleerd, dat in feite overal leven aanwezig is ... en zet daarom mijn voeten in het water wat behoedzame neer ...

Op deze stenen zaten en zitten de schelpjes met 'leven'

Verder merkten wij vandaag op ..., dat de rode vlaggen ingeruild waren voor gele vlaggen.

 

Het gevaar van de Portugese kwallen is voorbij ...


«   »