Afscheid...

Gepubliceerd op 27 mei 2018 00:00

Vanmorgen begon heel goed. Geen wind en het zonnetje scheen ...  Ook de trekker begon aan zijn  ronde om het strand schoon te maken. Nadat hij richting Urbanova was vertrokken, bleef het strand verder onaangeroerd en dus vuil ... De trekker kwam niet terug. Wij hebben hem niet meer gezien. Wat de reden is? Wij weten het niet ... misschien stuk?

Wanneer dat nu het enigste was geweest, daar hadden wij wel mee kunnen leven ..., maar tot onze ontsteltenis zagen wij dat het water nu nog niet schoon was ... Jammer ....  Wij dachten dat het een warme dag zou worden. In de zee voor afkoeling, zou heel aangenaam zijn. Maar helaas .... was dit ook niet helemaal waar. 

Er kwam wederom een wind opzetten en de zon ging zich verschuilen achter de wolken. Nu was ons mooie uitzicht helemaal vertroebeld en dachten wij erover na om vandaag dan maar naar Santo Pola te rijden. Eerst even een check ... "Het weer"  ... bij El Tiempo. Deze laat van uur tot uur zien wat het weer doet qua temperatuur, wind en zon ... Het goede bericht was dat het over een goed uur 3 graden warmer zou zijn, de grote wolken zouden ingeruild worden voor wat kleinere ... We besloten om dit dan toch maar af te wachten ... gelukkig maar.

Het heeft zo moeten zijn ... Al was de voorspelling niet helemaal correct ..., want de wind bleef ..., zijn we blij dat we niet waren weggereden. Want wie kwam er aan het einde van de middag afscheid nemen? "Bielefeld !!! Ze kwamen speciaal nog even naar hier rijden om te vertellen dat zij de wind ook zat waren en daarom hadden besloten om nu toch echt richting het noorden te gaan. Eerst naar Valencia, maar dan iets het binnenland in en dan langzaam door. In september komen ze via Portugal weer binnen om wederom vakantie te vieren.

Rond die tijd zitten wij waarschijnlijk ook in Portugal en trekken wij aan de kustzijde langzaam terug naar het Noorden, terwijl zij aan dezelfde kustzijde naar beneden komen.  We hebben genoten van hun spontaniteit en hartelijkheid, daarom zullen wij elkaar rond die tijd, van september tot november, vast nog weer gaan ontmoeten. Vreemde gewaarwording dat  "Bieleveld!" (Karl en Ilona) nu niet meer onverwacht op ons raam zullen tikken of spontaan hun claxon laten horen ...  "Bieleveld" Bedankt! voor de vriendschap!

 

Vele Spanjaarden rondom ons  zijn nu ook weer verdwenen en een Belgisch stel is er nu achter ons komen te staan.

Vanavond zagen wij dat de zee in de loop van de dag schoon is geworden ... We zijn van plan om morgen naar Santa Pola te reizen ... Even  een was draaien etc etc ... en de camper even ontdoen van al het zout en zand. Dit alles zou heel  fijn zijn...., maar wanneer toevallig heel erg mooi weer?, dan  weet je het met ons maar nooit ...

 

We gaan het zien ...


«   »