Visles... (+ Video)

Gepubliceerd op 16 mei 2018 23:19

Bielefeld .... (de mensen uit Bielefeld, Duitsland) zijn gisteren vertrokken om in Allicante de berg te gaan bezoeken waar ze met een lift naar boven kunnen gaan om 's nachts om 12.00 uur van het uitzicht te kunnen gaan genieten. Ze hadden het al eens eerder gedaan ... en het was adembenemend geweest. Dit wilden ze nog eens ervaren.  Misschien kwamen ze terug ... en misschien niet ... Niet dus! We hebben ze vandaag niet gezien ... Het gaat jullie goed!

Vanmorgen was de Fisherman al weer aan het vissen. We volgden hem een tijdje en zagen dat hij de ene na de andere vis uit het water haalde. Hij was echt! goed! 

Even daarna kwam hij naar ons toe ... een kop koffie en natuurlijk ging het gesprek over het vissen. Hij liet ons zien waar hij met viste ... Een soort kleine vis had hij achter in zijn waterbroek zitten en hij keek naar de vogels, die hem konden vertellen dat daar een school vis zat ... In de verte zagen we vogels boven het water zweven) Met een goed half uur zouden ze dan hier zijn.  Hele verhalen had hij en natuurlijk begrepen we wel iets ..., maar veel van alles probeerden we te begrijpen, maar jammer ... gaat dat niet wanneer je geen Spaans spreekt. 

Hij vroeg of wij WiFi hadden .. Ja, dat hebben wij. Ook een tablet? Ja ..., dat ook. Even later zat hij op de tablet en eindelijk liet hij het zien. Hij had een video over hemzelf aanstaan, waarin hij druk aan het vissen was .... Oooooo Neeee, dat was niet de bedoeling. Natuurlijk wilden wij heel graag dat filmpje zien..., maar niet zonder echte WiFi. Nu werden er vele MB's opgeslokt, waar wij juist zo zuinig mee omgingen.

Dit natuurlijk niet tegen hem gezegd ...en trouw het filmpje afgekeken. In dit filmpje kwam ook ook weer naar voren dat hij een zeer goede visser is. De link naar de video opgeslagen, zodat wij deze zeker nog eens rustig gaan bekijken.

Wie belangstelling heeft kan dit filmpje HIER zien van Ramon de Baas

Even later werd er weer gezwaaid naar ons. Nu door de man die zich over de 2 zwerfhondjes had ontfermd. Nu liep hij weer alleen  met zijn grote hond. John wenkte hem en toen hij bij ons was werd ons verteld dat hij de 2 hondjes ondergebracht had bij een opvang voor honden.  6 dagen had hij ze thuis gehad..., maar het was te druk in zijn kleine woning.

Bij al deze gebeurtenissen hadden de achterburen (Nederlanders) afscheid van ons genomen. Ze wilden graag nog blijven, maar het was tijd om te gaan. Ze hadden een camper gehuurd voor 5 week en deze moest op tijd weer ingeleverd worden. De 5 weken waren bijna voorbij. Ze hadden veel gezien en waren zelf in Portugal geweest.

Ze waren nog maar net weg of er kwam een busje voor ons te staan. Nederlands kenteken en daarvoor staan ook ook mensen uit Nederland. Allemaal weer leuke mensen.

Zo leuk ..., dat wij aan het einde van de middag gezamenlijk zaten te borrelen en te lachen. Een gezellige afsluiting van deze dag, waarin John zelfs ook nog 3 keer in de zee is gegaan. En ikke?

 

Ikke wacht nog steeds op het juiste moment

Gezelligheid kent geen tijd ...


«   »