Motormuis

Gepubliceerd op 9 mei 2018 23:48

Ondanks het mooie weer zijn we vanmorgen toch naar Santa Pola gereden. Er moest even gewassen worden ... en dan is het ook handig om gelijk al het andere, zoals water, toilet ook even te verschonen ...

Onze Nederlandse buurtjes waren al weg ..., alvorens wij de motor starten. Wij wisten de weg ..., dus geen gezoek dit keer. Gelijk de camper richting Aldi voor nieuwe boodschappen. Daar aangekomen, bleek dat de Aldi verhuisd was ... Stonden we daar weer met ons goede gedrag. Even het nieuwe adres in de navi ingevoerd en het was dichtbij. Snel boodschappen en naar de camping.

Daar aangekomen gelijk de verhoging opgereden voor schoon water .... Wij hadden de raampjes open en de eigenaar zat achter zijn bureautje. Zijn raam stond ook open. We keken in een lachend gezicht. You are back ...!!! Hij herkende ons gelijk. Handen geschud, praatje gemaakt en hij vond het leuk dat wij ook een nacht bleven. Natuurlijk ..., is zijn business.

Één nachtje staan ..., zonder stroom met 1x draaien wasmachine was € 13,= Dat is toch prachtig! En dan heb je ook nog gratis WiFi! Waar krijg je dat! Alles netjes, douches, toiletten ... ennnnnn onze buurtjes waren er ook al. Natuurlijk weer kwekken ... 

Zij gingen 's middags op de fiets naar de winkel, maar zij moest eerst wachten tot de wasmachine klaar was. En ik moest daar ook op wachten, want er is hier maar 1 machine. Daarna wachten op de droger ... Haar man had het niet meer ... Die wilde weg ...

Haar was klaar .... de mijne erin .... Haar was in de droger en de mijne op onze eigen waslijn. Haar was droog in de kast ... En de mijn op een paar kledingstukken na ... Die had ik namelijk even op de hand gewassen en die hadden geen centrifuge over de kop gehad. Maar beiden waren wij tevreden.

Wij zaten bijna zonder geld en daarom moest ik even op de fiets naar Santa Pola. Maar wil je fietsen in Spanje (buiten de bebouwde kom) dan ben je verplicht om een helm te dragen. Vorig jaar ben ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen .... geen boetes, maar ging nu even niet meer gokken. 

Van de buurtjes gehoord dat de Aldi ook helmen verkochten. Zij had ze namelijk zien liggen. Toen ik daar vanmorgen was, gelijk even gevraagd. Zij hadden er nog 1. Dus geen kleurkeuze voor mij ...en heb deze gekocht.

Vanmiddag dus op de fiets ... Was al onderweg en ineens besefte ik mij dat ik de helm vergeten was. Weer terug ... John keek vreemd op ..., maar moest lachen toen ik de reden vertelde. De helm opgezet ..., fiets gedraaid, nog een fotootje. . en daar ging ik ... een echte motormuis!

In Santa Pola een bank gezocht ... gepind ... En toe nog vlug even naar de Chinees. Neeeeeee ..., niet Chinees eten, maar een grote winkel van de Chinees. Daar kun je mooie koopjes halen. Dus even snuffelen ... altijd leuk. De score was ... een jurkje (strand) , 4 theedoeken, een asbak en een plumeau. Een plumeau? Ja ... een plumeau! Kan ik gemakkelijk het stof/zand van de dashboard verplaatsen ... Altijd handig!

 

John moest er om lachen ... De domste aankoop ooit!

Laat de stof ... toch het stof ...., maak je niet druk ...


«   »